Hitlers strijder van Danny S. Parker (2024)

Danny S. Parker

Non-fictie

Knap, intelligent, moedig - en met hart en ziel toegewijd aan de nazi's. Dat was SS-kolonel Jochen (Joachim) Peiper (1915-1976), een van de meest controversiële figuren uit de gehele Tweede Wereldoorlog. Op jonge leeftijd ging hij vrijwillig bij de Waffen SS, om al snel op te klimmen tot eerste adjudant van Heinrich Himmler aan het begin van de oorlog. Hij vocht aan het front met de beruchte 1. SS Panzer-Division, en werd algauw een levende legende vanwege zijn vurige, brutale oorlogsstrategieën. Niemand minder dan Adolf Hitler stelde hem aan in de voorhoede ten tijde van het Ardennenoffensief.
Na de oorlog werd Peiper gevangengenomen en aangeklaagd voor oorlogsmisdaden. Hij werd schuldig bevonden aan het Bloedbad van Malmédy, maar al in 1956 weer vrijgelaten. Een paar jaar later verhuisde hij naar Traves in Frankrijk, waar hij in relatieve anonimiteit werkte als vertaler. Op 14 juli 1976 werd zijn huis echter platgebrand door een gewapende bende die zich 'de Avengers' noemde. Wie dat precies waren, is tot op de dag van vandaag niet duidelijk geworden.
'Hitlers strijder' is een uitgebreide biografie van een van de meest markante nazi's ooit. Zijn oorlogsdaden, leven naast het slagveld en zijn complexe persoonlijkheid worden excellent in beeld gebracht door historicus Danny S. Parker. Aan dit rijke boek liggen jaren van diepgravend onderzoek ten grondslag, waarin Parker nooit eerder gepubliceerd materiaal boven water wist te krijgen. Bovendien nam hij talloze interviews af met Peipers naasten, waaronder vele Duitse WOII-veteranen. Dit uitgebreide standaardwerk over Jochen Peiper is de definitieve biografie van Hitlers favoriete krijgsman, maar tevens een unieke inkijk in de omgekeerde moraal van het Derde Rijk.

Toon details

Schrijf een recensie

Registreren

Inloggen

Hitlers strijder van Danny S. Parker (1)

Is Hitlers strijder het boek voor jouw Reading Challenge?

Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Mama huilt harderLeslie Keijzer
Ik beloof je dat ik honderd wordPeter R. de Vries Royce de Vries
Armoede uitgelegd aan mensen met geldTim 's Jongers
Een zee van ruimteLara Billie Rense
Goede moedTim Hofman
Prio 1Tom Van Der Weerd
Het eiland van AnnaEva Vriend
Over the borderlineAnika Rooke
Op gevoelNando Boers Tom Dumoulin
Het zoutpadRaynor Winn

Boeken van dezelfde auteur

Het bloedbad van MalmedyDanny S. Parker
Hitlers strijdDanny S. Parker

Gesponsord

Hitlers strijder van Danny S. Parker (14)

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Hitlers strijder van Danny S. Parker (15)

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (16)

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Hitlers strijder van Danny S. Parker (17)

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (18)

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Hitlers strijder van Danny S. Parker (19)

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

Hitlers strijder van Danny S. Parker (20)

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Hitlers strijder van Danny S. Parker (21)

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (22)

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Hitlers strijder van Danny S. Parker (23)

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (24)

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (25)

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (26)

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (27)

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (28)

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (29)

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (30)

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (31)

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (32)

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (33)

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (34)

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (35)

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Hitlers strijder van Danny S. Parker (36)

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Hitlers strijder van Danny S. Parker (37)

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Hitlers strijder van Danny S. Parker (38)

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (39)

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (40)

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (41)

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (42)

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (43)

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (44)

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (45)

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Hitlers strijder van Danny S. Parker (46)

Dumouin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (47)

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (48)

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.

Reageren op Hitlers strijder

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.

Hitlers strijder van Danny S. Parker (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 5697

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.